Week van het Digitaal Erfgoed: nog plaatsen beschikbaar bij verschillende workshops

29 maart 2017 14:20 Geschreven door Laat uw gedicht achter

Van 7 tot en met 14 april organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed de Week van het Digitaal Erfgoed. Tijdens deze week worden door het hele land gratis workshops georganiseerd in samenwerking met verschillende erfgoedinstellingen. De conferentie op 7 april is al helemaal vol maar voor een aantal workshops zijn nog plaatsen beschikbaar. We lichten er hieronder een aantal voor je uit.

Weekvanhetdigitaalerfgoed

Workshops van DEN

DEN organiseert twee Open Erfgoed Koffies tijdens de week. Op 10 april strijken we neer in Delft in samenwerking met Erfgoedhuis Zuid-Holland en op 14 april in Assen in samenwerking met het Drents Archief. Ben je nieuwsgierig, heb je een interessant project rondom digitaal erfgoed of wil je in contact komen met erfgoedprofessionals uit je regio? Schuif dan aan en drink een kopje mee. Naast de Open Koffies organiseert DEN op 12 april de Workshop Indicatoren Digitaal Erfgoed. In deze workshop ga je zelf aan de slag met indicatoren en leer je hoe je deze effectief in kan zetten voor je organisatie.

Knowledge graphs en het Sinterklaasfeest

Op 13 april staat de hele dag in het teken van immaterieel erfgoed op de Reinwardt Academie. Daar wordt de workshop The Story of Our Life georganiseerd, rondom de uitdagingen van dit minder tastbare erfgoed zoals het Sinterklaasfeest of de wielercultuur. En op 12 maart is er de workshop In deze interactieve workshop ‘Werken met de knowledge graph voor cultuur.’ In deze NDE-workshop leer je je eigen collectie beter vindbaar maken. We weten dat ons publiek vooral op wie, wat, waar en wanneer zoekt. Het is daarom zaak om zo goed mogelijk aan te sluiten op die vragen. In NDE-verband worden daarvoor een aantal hulpmiddelen ontwikkeld. In deze workshop leer je meer over het effectief inzetten van deze hulpmiddelen.

Scoremodel digitale duurzaamheid en webarcheologie

Het Scoremodel Digitale Duurzaamheid is een laagdrempelige online tool die je kunt gebruiken als voorbereiding op een certificeringstraject. In deze workshop op 11 april word je begeleid in het invullen van het scoremodel voor je eigen organisatie.Op 12 april is er ook nog plek in de workshop webarchivering in Dordrecht. In deze workshop neemt Tjarda de Haan u mee in de wereld van webarcheologie: niet met schep en borstel de grond in, maar met digitale technieken de sporen van het internetverleden blootleggen en reconstrueren. Kijk voor alle workshops over digitale duurzaamheid ook op de website van de NCDD.

#17WDE

Kijk voor alle informatie over deze en andere workshops tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed op de website. Het belooft een afwisselende en interessante week te worden met voor elk wat wils. Kijk ook op Twitter en tweet mee over de week onder de hashtag #17wde.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door NDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *